Boraink

Készítünk fehér és vörös borokat, valamint rozé bort. Borainkat fajta tisztán és házasítva hozzuk forgalomba.
Szeretném pár szóval jellemezni a mi véleményünk szerint az elkészített borainkat.
Bízom benne, hogy a kedves érdeklődő, aki megtekinti weboldalunkat, egyszer eljön hozzánk és megkóstolja azokat és Ő maga mond róla véleményt. Mi várjuk és szívesen látjuk Önöket!


Chardonnay, száraz fehérbor

Évjárat: 2011

A mi szájízünk szerint: a rájellemző gyümölcsös ízvilágát jól sikerült megőriznünk, az idén kevés sav jellemzi, de pont elég neki, Egy tartalmas, nagy testű bornak mondanám, fehérboraink közül, szerény véveményem szerint KIMAGASLÓAN SZÉPNEK.

Királyleányka, száraz fehérbor

Évjárat: 2011

Az egyik kedvenc-kedves fehérborunk, ami gondos készítés mellett, úgy gondolom mindig „hozza a formáját és nem hagy minket cserbe”. Harsány, diszkréten muskotályos illatával, minden gyümölcsösségével elragadja az embert. Szerény véleményem szerint nevezhetjük ”őt” a pincészetünk FAVORITJÁNAK.

Zöldveltelini, száraz fehérbor

Évjárat: 2011

Mit is mondhatnék erről a fehérborról is, amivel borászatunk 2009-ben a Völgységi Körzetben a legeredményesebb kistermelői címet érte el. Vonzó, izgalmas egyszerű savakkal egy SOKAT SEJTETŐ BOR.

Zöldveltelini-Királyleányka, száraz fehérbor

Évjárat: 2011

Úgy gondolom két nagyszerű szőlőfajtánk sikeres házasítása. Önmagukat nem meghazudtoló, minden gyümölcsösségük, üdeségük kifinomultságával, muskotályos illatával egy nagyon ÉLVEZETES BOR.

Kékfrankos-Merlot, száraz rozébor

Évjárat: 2011

Véleményünk szerint ez a házasítás egy igazán gyümölcsös, üde, a rájellemző minden féle illattal és ízzel egy roppant ROPOGOS BOR.

Kékfrankos, száraz vörösbor

Évjárat: 2011

Ez a vörösbor az idei évben minden féle szépséget magában hordoz. A vörös színű gyümölcsök, mint a meggy és cseresznye, konyak ízesítéssel csak úgy áradnak belőle. Vajas, diós ízvilága már csak hab a tortán. Kevés sava finoman érzékelhető, mégis teltségtől, tanninoktól gazdag, egy igazán IZGALMAS BOR.

Merlot, száraz vörösbor

Évjárat: 2011

Azt gondolom a merlot egy olyan fajta vörösbor, amelyre - miközben termeljük és feldolgozzuk - méltán büszkék lehetünk. Hiszen ez a fajta, a maga lágyságával, gyümölcsösségével kimagasló lehet a többi borok között. Az annyira jellemző vadmálna, meggy, áfonya íze pedig még órák elteltével is a szájban érezhető. Ez bárki számára egy FELEJTHETETLEN BOR lehet.

Kékfrankos-Merlot, száraz vörösbor

Évjárat: 2011

Szerintem ez külön-külön is már sok mindent tudó, sejtető szőlőfajta, azonban házasítva őket egy még nagyobb ízvilágot tárul elénk. A két fajta összefolyása a lágysággal, a savakkal és az ízekkel egy igazán nagy testű KARAKTERES BORT eredményez.

Cabernet-Sauvignon, száraz vörösbor

Évjárat: 2011

Ez aztán az igazán nagy test, nem is várhatunk tőle mást, hiszen minden ízében a benne lévő sok „kalandról” árulkodik. Nem rejti el vörösborhoz illő bölcsességét, megmutat nekünk mindent kevés savából, de annál nagyobb tanninjaiból, a vörös gyümölcsök ízéből, megszórva egy kis vaníliás ízzel. Ez egy igazán ELEGÁNS BOR.