Boraink

Készítünk fehér és vörös borokat, valamint rozé bort. Borainkat fajta tisztán és házasítva hozzuk forgalomba.
Szeretném pár szóval jellemezni a mi véleményünk szerint az elkészített borainkat.
Bízom benne, hogy a kedves érdeklődő, aki megtekinti weboldalunkat, egyszer eljön hozzánk és megkóstolja azokat és Ő maga mond róla véleményt. Mi várjuk és szívesen látjuk Önöket!


2020. Tolnai Tramini

alk.: 12,5 %vol.  sav: 5,3 g/l  cukor: 0,9 g/l

Azt gondolom a mi környékünkön nem igen kapható fehér bor. Az első szőlő amiből bort készítünk valamikor szeptember legelején. Korai érésű, hamar cukrosodik, hamar elveszíti a savait. Időben kell próba szüretet készíteni, hogy elkapd azt az optimális időt, ami Neki a legkedvezőbb. Jellegzetesen aromás, különleges ízvilágú. Intenzív illattal rendelkezik, alacsony savtartalma jól áll Neki. Könnyen fogyaszthatóvá teszi. Inkább tisztán ajánlanám, mint fröccsbe, de Mindenki úgy fogyasztja ahogy Neki kedves!

2020. Tolnai Chardonnay

alk.: 13,0 %vol.  sav: 5,8 g/l  cukor: 1,0 g/l

A Chardonnay azt mondják a szőlők királynője. Nem hiába egy világfajta.
Érése valamikor szeptember elején, persze időjárás minden évben más, de korai szőlőnek mondanám. Aki ismeri már az illatából fel kell hogy ismerje annyira jellegzetes. Egy elegáns, általában nagyobb testű bornak mondanám. Semmiképp nem fogyasztanám fröccsnek, annyira karakteres.

2020. Tolnai Királyleányka

alk.: 12,0 %vol.  sav: 6,1 g/l  cukor: 0,7 g/l

Nálunk körülbelül szeptember közepén szüreteljük. Már alig várjuk, hogy beérjen. Magát a szőlőt enni is nagyon finom azzal az aromás ízvilággal, amivel tele van. Azt szoktam mondani a pincészetünk Favoritja.. Egyszerűen elragadó. A parfümös illatával rabul ejt. Íz kavalkád lesz az emberek szájába. Annyira intenzíven illatos, hogy nem tudsz betelni Vele. Na Őt már ajánlanám Fröccs fogyasztásra. Egy szép nyári este könnyed kortyaival elragadja az embert. Mert megérdemeljük!

2020. Tolnai Zöldveltelini

alk.: 12,0 %vol.  sav: 5,3 g/l  cukor: 0,7 g/l

Jön szeptember vége, 20-25-e. Akkor már körülbelül beérett és örömmel szüreteljük, mert szedni is élvezetes, nemcsak mint Bort fogyasztani. Azok a gyönyörű kilós fürtök, amiket tud produkálni, egyszerűen fenomenális! Egyre népszerűbb Szőlőfajta. De ugye sok múlik a borászon. Ő az, aki szájíze szerint jó bort próbál készíteni. Nincs két egyforma Zöldveltelini bor, a Miénk azért ilyen jó, mert Mi készíthetjük. Minden évben izgulok hogy sikerül-e újra olyan jóra, mint tavaly volt. Hiszen nincs két egyforma évjárat. Biztos, hogy nem lesz ugyanolyan az idei, mint a tavalyi, de próbálod azt a minőséget évről évre teljesíteni. Hiszen lehet, hogy pont ezért jön hozzánk Valaki, sőt biztos, hogy pont azért, mert Ő is így szereti, mint Mi. Hogyan is jellemezzem, mint bort? Egyszerűen leírhatatlan az a sok minden jó, ami Benne van. Egyszer az illata, a sok gyümölcs, amit a szádban érzel. A nagy beltartalmi érték, amivel rendelkezik. Fogyasztani tisztán vagy fröccsbe?

2020. Tolnai Rajnai Rizling

alk.: 12,5 %vol.  sav: 6,3 g/l  cukor: 1,0 g/l

Idő kell, hogy beérjen, úgyhogy Mi a legutolsó fehér szőlőként szüreteljük általában Ő vele nem olyan egyszerű a helyzet. Nehezen szüretelhető, aranysárga aprócska fürtjei miatt eléggé munkaigényes feladat. Rothadásra hajlamos, hamar könyékig "leves" lesz az Ember. A bora viszont fantasztikus. Egy kerek bor. Harmóniában vannak Benne a savak, a cukor ás az alkohol. Könnyen fogyasztható. Egy elegáns, bársonyos karakter jellemzi.

2020. Tolnai Kékfrankos Siller

alk.: 12,0 %vol.  sav: 5,9 g/l  cukor: 13,0 g/l

A fehérek után ugye végre jönnek a kékszőlők. Vége a szeptembernek, már október van. A Sillerünk ami ugyancsak különleges. Különlegesen is készül, megvan a technikája. Ez egy más eljárás, mint a Rozé vagy a Vörösbor készítés. Ha valakit érdekel, jöjjön el hozzánk és Mi szívesen elmeséljük Nálunk, hogy is van ez. De addig is a Borról annyit el kell mondjak Fantasztikusan gyümölcsös jegyekkel rendelkezik. Minden, ami piros gyümölcs, fellelhető Benne! Gyönyörű mályvába hajló színe van. Ő, aki nálunk Félédes.

2020. Tolnai Kékfrankos-Merlot Rozé

alk.: 12,5 %vol.  sav: 5,7 g/l  cukor: 2,9 g/l

Hát a Rozé-Rozé.. egy sláger bor lett. De miért is NE? Hiszen annyira jó. Tényleg nyári bor, legalább is nem csoda, hogy a fesztiválok kedvence. Hiszen az üdeségével, gyümölcsösségével, lágy rózsaszín színével, igazi nyári karakter. Sokat várunk rá, hogy megkóstoljuk frissességét.. És már október van..

2019. Tolnai Kékfrankos

alk.: 12,5 %vol.  sav: 5,2 g/l  cukor: 1,4 g/l

Mi ránk inkább a fehér borok a jellemzőek. Valahogy jobban tetszik itt Nekik a talaj. De mindent megpróbálunk kihoznia vörösökből is és annyira jók. Annyira összeértek. Kellemes meglágyultak. Nagy test és mégis hízelgően kerek savak. Szívesen ajánlom. Sötét bíborvörös mély szín, gyümölcsös konyakos cseresznyés ízvilág.

2019. Tolnai Merlot

alk.: 13,0 %vol.  sav: 4,8 g/l  cukor: 1,1 g/l

Érzékeny fajta. Mindig előbb leszedjük, mint a kékfrankost. Vékony a héja. Ezáltal Hajlamos a rothadásra. A bora viszont kedvesen lágy, lecsendesedett. Halványabb színvilág, elegánsan hízelgő. Gyümölcsös, meggyes karakter.

2019. Tolnai Kékfrankos - Merlot

alk.: 13,0 %vol.  sav: 5,0 g/l  cukor: 1,2 g/l

Általába 50-50%-ban van összeházasítva a két bor. Jól kiegészítik egymást, jól tudnak alkalmazkodni egymás jegyeihez. A testesség, a lágyság minden megtalálható Benne. Gyümölcsös, lekerekedett, megérett savakkal.Szép bíbor színnel rendelkezik. És egy kis barrique. Fahordóban érleljük a vörösborokat. Kb 6-8 hónapig.